ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Α! 6ΜΗΝΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΙΝΕΤΤΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ[ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ]
ΚΙΝΕΤΤΑ,7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Κυριες και Κυριοι, Αγαπητοι συγκατοικοι της Κινεττας
Περασε ενα εξαμηνο απο την περιοδο που αναλαβαμε σαν νεο Δ.Σ την Διοικηση της Ομοσπονδιας και οπως ειχαμε δεσμευτει τοτε,στην πρωτη ανοιχτη συγκεντρωση,[11/11/18] για ταχτικη ενημερωση,σας καλεσαμε σημερα εδω για ενημερωση και συζητηση,για τα προβληματα που απασχολουν την περιοχη μας και αφορουν ολους μας.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΞΑΜΗΝΟΥ
Θα κανουμε εναν συνοπτικο απολογισμο δρασης των ενεργειων του Δ.Σ και μετα θα αναφερθουμε στα αποτελεσματα και στην κατασταση που επικρατει σημερα.
Οπως ολοι γνωριζουμε τα προβληματα στην Κινεττα μας,ειναι διαχρονικα εδω και πολλα χρονια,[χωρις ποσιμο νερο,χωρις Σχολειο,αποχετευση,δρομους,πλατειες,παιδικες χαρες,σχεδιο πολης,εγκατελειμενα ρεματα,προσβασεις στην παραλια,προσβασεις προς το βουνο,καθαριοτητα,ηλεκτροφωτισμος κλπ],αλλα αυτα οξυνθηκαν στο επακρο μετα την πυρκαγια και τις πλημμυρες.Ειμασταν και ειμαστε μια ανοχυρωτη περιοχη,απο καθε βιαιο καιριμο φαινομενο,χωρις αντιπλημμυρικα εργα,χωρις αντιπυρικα εργα,χωρις καμια προστασια
Πρωτο μελημα της Ομοσπονδιας ηταν να προβαλουμε και να παρουσιασουμε τα προβληματα στις αρμοδιες αρχες,στην πραγματικη τους κατασταση,οπως αυτη διαμορφωθηκε,ιδιαιτερα μετα την πυρκαγια της 23ης Ιουλιου 2018 και τις μετεπειτα δυο πλημμυρες.
Ετσι επιδιωξαμε συναντησεις για να κανουμε γνωστα τα προβληματα,γιατι δυστυχως περα απο μας που ζουμε εδω,καμια αρμοδια αρχη δεν γνωριζει τα πραγματικα μας προβληματα.
1] Συναντηση με Δημαρχο Μεγαρεων κ. ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ [24 οκτ 2018]

2] Συναντησεις με αρμοδιους Αντ/χους κ. Φυλαχτο ,κ. Φωτιου,κ Ρηγα,Δ/ντη τεχν.Υπηρεσιων

3] Συναντηση με Αντ/ρχη κ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γ,[για ρεματα-κορμοδεματα κλπ]-29 οκτ.2018

4] Συναντηση με αρμοδιους Δ/ντες του ΕΦΚΑ για το βοηθημα των διπλων συνταξεων

5] Συναντησεις με Υπ/τη ΕΦΚΑ κ.ΣΚΟΠΟΥΛΗ,με Δ/τη ΕΦΚΑ κ.ΣΕΜΠΟ [14/12/18] και εδω θα πρεπει να τονισω πως εγιναν επανειλλημενες συναντησεις με ΕΦΚΑ γιαυτο το θεμα.
6] Συναντηση με Υπουργο Υποδομων κ ΣΠΙΡΤΖΗ παρουσια και του Δ/ντη του οικον. Γραφειου του Πρωθυπουργου κ.ΤΣΙΠΡΑ Γ. για θεματα αρμοδιοτητας τους[πυροπληκτοιπλημμυροπαθεις-αποκατασταση καμμενων σπιτιων-αντιπλημμυρικα εργα,συνταξεις κλπ]-21 Νοεμ.2018

7] Συναντηση με Συντονιστη Αποκεντρωμενης Διοικησης κ.ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ&Δασικη Υπηρεσια[για θεματα ρεματων,αντιπλημμυρικα εργα,αναδασωση καμενου δασους,κορμοδεματα[28/11/18]

8] Συναντηση με Αναπλ.Υπουργο Περιβαλλοντος κ.ΦΑΜΕΛΛΟ[για τροπολογια στο σ/ν,περι προστασιας περιβαλλοντος και οικιστικων πυκνωσεων και αποκαταστασης των καμμενων σπιτιων],με την παρουσια του Δημαρχου και της Επιτροπης Πυροπληκτων της Ομοσπονδιας[17 Γεν.2019]

9] Συναντησεις με τα κομματα της Βουλης,της Επιτροπης Πυροπληκτων της Ομοσπονδιας[για στηριξη στην ειδικη διαταξη που απαιτουμε απο τον Υπουργο για τους Πυροπληκτους]και με βουλευτες της Περιφ.Αττικης,ΠαντζαΓ.[ΣΥΡΙΖΑ],Μπουρα Αθαν[Ν.Δ],ΧριστοφιλοπουλουΜανιατη[ΠΑΣΟΚ], Γκιοκα Γιαννη[ΚΚΕ].Επισης με κ.Μπακογιαννη Ντορα-Σκρεκα [Ν.Δ.]κλπ

10] Πολλαπλες συναντησεις της Επιτροπης, και της Ομοσπονδιας,με αρμοδιους,για το θεμα των πυροπληκτων.

11] Συναντηση με Υφυπουργο Κοινωνικης Ασφαλισης κ.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΤΑΣΟ[ 2 Απρ.2019],για το θεμα των συνταξεων,με την συνδρομη και παρουσια του Βουλευτη ΣΥΡΙΖΑ,κ ΠΑΝΤΖΑ Γ.

12]Συναντηση[2 Απρ.2019] με τον Αν.Υπουργο Περιβαλλοντος κ.ΦΑΜΕΛΛΟ ΣΩΚΡ.[για δευτερη φορα],μαζι με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ,και την συνδρομη και παρουσια κ.ΠΑΝΤΖΑ Γ.

13] Συναντησεις με Επικεφαλεις των Δημοτικων παραταξεων του Δημου[για ενημερωση τους]

14[ Στειλαμε ενημερωτικα υπομνηματα σε ολους τους αρμοδιους,ειτε στον Δημο,στην περιφερεια,στα αρμοδια Υπουργεια Υποδομων,ΚοινωνικηςΑσφαλισης,Εργασιας,Οικονομικων Περιβαλλοντος,Υπουγο Επικρατειας,για την καθημερινοτητα του Πολιτη,και στο γραφειο του Πρωθυπουργου,για ενημερωση τους,για τα αντιστοιχα προβληματα της περιοχης μας.

15] Με παρεμβασεις της Ομοσπονδιας και της Επιτροπης Πυροπληκτων στο Δημο,το Δημοτικο Συμβουλιο πηρε ΟΜΟΦΩΝΗ αποφαση και στηριζει τις προτασεις μας για Πυροπληκτους.

16] Επισης με παρεμβαση της Ομοσπονδιας το Δημοτικο Συμβουλιο αποφασισε ΟΜΟΦΩΝΑ και δεχτηκε το ΨΗΦΙΣΜΑ μας,που καλουμε τους συναρμοδιους Υπουργους και την Κυβερνηση να παρουν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και να δωσουν εντολη στον ΕΦΚΑ,να χοργηγησει το βοηθηματης διπλης συνταξης σε ολους τους Συνταξιουχους της Κινεττας που εχουν Κυρια,η Δευτερευουσα κατοικια στην Κινεττα,η αποδεδειγμενα φιλοξενουνται,για λογους ισης
μεταχειρισης,γιατι το βοηθημα αυτο χορηγηθηκε για λογους επιπτωσεων στην υγεια,λογω των πυρκαγιων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Θα αναφερθουμε συνοπτικα σε αξονες για τα αποτελεσματα.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ: Ο Υπουργος Περιβαλλοντος σταθηκε θετικα απεναντι στο αιτημα μας να περασει στο σ/ν μια ειδικη διαταξη-τροπολογια και μας παρεπεμψε στους ειδικους τεχνοκρατες του Γραφειου του,να δουμε πως αυτο μπορει να γινει και ολοι οσους επισκεφτηκαμε δηλωσαν οτι θα στηριξουν το αιτημα μας,αλλα μεσα στα παλισια της νομιμοτητας και του συνταγματος ειδικα οσον αφορα τις Δασικες περιοχες .Εμεις ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ειδικη διαταξη-τροπολογια, που να εξαιρει απο το γενικωτερο σ/ν,τους οικισμους και τις οικιστικες πυκνωσεις, που καηκαν τα σπιτια,λογω της πυρκαγιας,ωστε να δυνανται οι ενδιαφερομενοι να ξαναχτισουν και επισκευασουν τα σπιτια τους και να δικαιουνται τις αντιστοιχες χρηματοδοτησεις,ασχετα αν βρισκονται σε δασικη η Δ.Α περιοχη και αν ειναι δυνατον να αποχαραχτηριστει και να θεωρειται πλεον οικιστικη περιοχη.
Ηδη αρχισαν καποιοι συμπολιτες μας, να προχωρουν στην διαδικασια εκδοσης αδειων,αλλα αυτοι δεν εμπιπτουν στους περιορισμους που υπαρχουν για την Δ.Α περιοχη.
Ακομη δεν χορηγηθηκαν σε ολους τους πυροπληκτους,οι αποζημιωσεις για τις οικοσκευες και λοιπα αντικειμενα που καηκαν.
Στην τελευταια συναντηση με τον Αν.Υπουργο Περιβαλλοντος κ.ΦΑΜΕΛΛΟ,διαπιστωσαμε πως ηταν πιο ‘’κουμπωμενος’’ και μας δηλωσε πως ψαχνει να βρει λυση,να μην αδικηθουν οι πυροπληκτοι οσον αφορα την χρηματοδοτηση-για λογους δικαιοσυνης και ισης μεταχειρισηςκαι οσον αφορα την αποκατασταση των σπιτιων,αλλα προσκρουει στο Συνταγμα και την Δασικη Νομοθεσια και ειναι δυσκολο εως ανυπερβλητο η αποκατασταση ,η δομησηανακατασκευη,δηλαδη,εντος Δασικης και Δ.Α. περιοχης.Υπαρχει δυστυχως ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Προταση μας ειναι,να αναλαβει πια ο Δημος επικεφαλης του ολου θεματος και μεσα απο μια Διαπαραταξιακη επιτροπη του Δημου ,να συστρατευθουμε ολοι μαζι,Ομοσπονδια,Επιροπη Πυροπληκτων,Συλλογοι και κατοικοι και να οργανωσουμε κινητοποιησεις αν χρειαστει,γιατι το σ/ν,θα κατατεθει στη Βουλη και θα ψηφιστει μεχρι τελους Απριλιου,οπως εκτιμαμε.
Αναμενουμε την τελικη ψηφιση του εν λογω Νομοσχεδιου,μεσα στον μηνα Απριλιο.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ: Ενω εχουν γινει ολες οι σχετικες αυτοψιες και συγκεντρωθηκαν ολα τα απαραιτητα στοιχεια δεν αρχισαν ακομη να δινονται οι αποζημιωσεις στους πληγεντες,γιατι και αυτοι εχουν παθει καταστροφες στα σπιτια τους απο τις πλημμυρες.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ: Οπως ανεφερα για το θεμα αυτο καναμε πολλαπλες συναντησεις ,με παραγοντες του ΕΦΚΑ,με Υποδ/τη και Δ/τη ΕΦΚΑ.με τον Υφυπουργο Ασφαλισης.με Δημο κ.λπ και στειλαμε υπομνηματα σε ολους τους αρμοδιους και μεχρι το Γραφειο του Πρωθυπουργου. Οι κυριοι του ΕΦΚΑ,εχουν ενα σχεδιο-χαρτη ‘’ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ’’,οπως τον ονομαζουν,που περιλαμβανει την ‘’πυροπληκτη ζωνη’’ της Κινεττας και απο αυτον ,ειναι εκτος,πολλες περιοχες,προς παραλια,και περαν της Ομοσπονδιας[πικαβουλιαγμενη-αγ.παρασκευη κλπ.]Μετα απο παρεμβασεις μας επεκτειναν τον χαρτη αυτον κατα 100-200 μετρα και καλυφθηκαν καποιες περιοχες.Παρολα αυτα μενουν ΕΚΤΟΣ περιπου 15-20/%,του συνολικου αριθμου των αιτουντων συνταξιουχων,απο το συνολο των 1100 περιπου αιτησεων.Με επιστολες μας,με το ομοφωνο ψηφισμα του Δημοτικου Συμβουλιου και την τελευταια συναντηση με τον Υφυπουργο Κοιν.Ασφαλισης κ.Πετροπουλο,ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ,να χορηγηθει σε ολους το βοηθημα,γιατι ολη η Κινεττα για μας ειναι ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΖΩΝΗ,αφου ολοι υπεστησαν τις συνεπειες τις πυρκαγιας. Η απαντηση του Υφυπουργου ηταν πως θα εξετασει το θεμα και να συγκεντρωσουμε τα στοιχεια αυτων που εξαιρουνται,και αν χρειαστει,να ερθει ο ιδιος επι τοπου να διαπιστωσει,αν οι ισχυρισμοι μας ειναι δικαιοι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΕΤΤΑΣ: Ενω εχει δημοπρατηθει το εργο απο 14 Σεπτ.2018,ακομη δεν εχει προχωρησει τιποτα. Ακομη υπαρχει εμποδιο με το οικοπεδο οπως μας λενε οι αρμοδιοι,δεν εχει ξεκαθαρισει αν ειναι ολοκληρο εντος η εκτος Δ.Α περιοχης και αναμενεται αποφαση της Δασικης υπηρεσιας. Μην ξεχναμε οτι η προκηρυξη προεβλεπε κατασκευη και παραδοση του εργου εντος 24 μηνων,δηλαδη δυο χρονια και η εταιρια που ειναι αναδοχος του εργου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΔΡΟΤΕΧΝΙΚΗ,δεν εστησε ουτε εργοταξιο ακομη. Χρειαζεται να εντεινομαι τις προσπαθειες μας προς καθε κατευθυνση και καθε μεσο αγωνα για να δουμε καποτε ποσιμο νερο στην Κινεττα.
ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ: Μας ειχαν πει απο την Αποκεντρωμενη Διοικηση και την Περιφερεια οτι αρχες του χρονου θα ξεκινησουν τα εργα.Ειμαστε στον 4ο μηνα και ακομη δεν ξεκινησαν.Οπως γνωριζουμε εχουν ερθει στην περιοχη μας σχετικα συνεργεια,αλλα εργα δεν βλεπουμε,δηλαδη κοπη καμμενων δενδρων[αν και εχουν κοπει μερικα],τοποθετηση κορμοδεματων,φραγματων ,διανοιξη και ελεγχομενη ροη ρεματων κλπ.
Προχτες ειχαμε συναντηση με την Κυρια αναδοχο του εργου κ.Τσιμπωνη Χρυσουλα[το οποιο χωριστηκε σε πεντε[5],υποεργα ανα περιοχη],και αναμενει οπως μας ειπε την τελικη υπογραφη ,για εναρξη των εργων.Για τουτο ψαχνει για καλυμματα στεγασης των συνεργειων [γυρω στα 80- 100 ατομα]και οσοι εχετε διαθεσιμες οικιες[ για τριμηνο]μεχρι τελους Ιουνιου,εχουμε βγαλει ανακοινωση να το δηλωνετε στην ομοσπονδια,για να σας φερουμε σε επαφη.Καλο ειναι τα συνεργεια να διαμενουν εδω στην Κινεττα,και οχι εκτος [ ξενοδοχεια κορινθου η Μεγαρων],για να στηριξουμε ετσι και την τοπικη αγορα της Κινεττας.
Ελπιζουμε να αρχισουν αμεσα τα αντιπλημμυρικα εργα και να μην εχουμε και εδω εμπλοκες και καθυστερησεις.
ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ
Εχει εγκριθει απο το Υπουργειο Υποδομων ποσο 6.850.000 εκ ευρω για εργα κατασκευων Οδικου διχτυου και συνοδευτικων εργων για τον Δημο μας,εχει υπογραφει προσφατα και η σχετικη Προγραμματικη συμβαση μετα απο πολλες καθυστερησεις,αλλα δυστυχως εργα δεν βλεπουμε. Το κονδυλι αυτο χορηγηθηκε απο το Υπουργειο οπως μας ειχε πει Ο Υπουργος Υποδομων ,στην συναντηση που ειχαμε [21/11/18],για αποκαταστασεις οδων,κλπ,λογω των πυρκαγιων και των πλημμυρων,αλλα φοβουμαστε οτι ο Δημος δεν θα διαθεσει το ποσο αυτο για την Κινεττα ,αλλα για ολο τον Δημο Μεγαρων και Ν.Περαμου.Γιαυτο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ απο τον Δημο να μας πληροφορησει τι ποσο προβλεπεται να διατεθει για την Κινεττα; Και ποτε θα αρχισουν τα εργα,αλλα και ποια εργα θα γινουν ,αυτα που προτεινουν οι Συλλογοι και η Ομοσπονδια,η οποια προκρινει η Δημοτικη Αρχη΄,χωρις την γνωμη μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την συνεργασια με τους Συλλογους και την Ομοσπονδια και να γινουν ιεραρχημενα και προγραμματισμενα τα εργα.Η Ομοσπονδια εχει στειλει ολα τα αιτηματα των Συλλογων που με πρωτοβουλια μας συγκεντρωσαμε, για τις ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ και ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ, και τα λοιπα βασικα προβληματα που αντιμετωπιζει ο καθε οικισμος,στον Δημο και αναμενουμε την θετικη ανταποκριση.
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: Εχουν αντικατασταθει πολλοι καδοι με καινουργιους ,αλλα εν οψη και της θερινης περιοδου,δεν θα λυθει το προβλημα αν:1] Δεν οριοθετηθουν τα συγκεκριμενα σημεια τοποθετησης καδων καθαριοτητας και ανακυκλωσης με την ευθυνη του Δημου σε συνεργασια με τους Συλλογους καθε οικισμου.2]Να γινεται σταθερη-καθημερινα, αποκομιδη των σκουπιδιων ιδιαιτερα την θερινη περιοδο και 3]Να καθοριστει χωρος αποθεσης κλαδιων,μπαζων και λοιπων αντικειμενων και μεταφορα τους απο τον Δημο,ωστε να εκλειψουν οι πολλαπλες χωματερες που εχουμε τωρα.
ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ: Μετα την πυρκαγια αντιμετωπιζουμε μεγαλα προβληματα και ελλειψη Δημοτικου Ηλεκτροφωτισμου.Αντικατασταθηκαν απο ΔΕΗ οι καμενες κολωνες, αλλα σε μερικες δεν εχουν ακομη τοποθετηθει τα λεγομενα μπρατσετα.
Επειγει αμεσα να τοποθετηθουν τα μπρατσετα,και οφειλει ο Δημος να λυσει αυτο το προβλημα με την ΔΕΗ,γιατι ολοκληρα οικοδομικα τετραγωνα παραμενουν ακομη απο την πυρκαγια μεχρι σημερα σκοτεινα. Επισης παρατηρειται μεγαλη καθυστερηση στην αλλαγη των καμμενων λαμπτηρων,σε πολους οικισμους παρα τις επανειλημενες οχλησεις,της Ομοσπονδιας,των Συλλογων και των κατοικων. Αναγνωριζουμε την ενδεχομενη ελλειψη
προσωπικου,αλλα χρειαζεται πιστευουμε ενας σωστος προγραμματισμος εκ μερους των υπηρεσιων του Δημου,για την αντιμετωπιση αυτων των καθημερινων προβληματων.
ΜΠΑΖΩΜΑΤΑ-ΧΑΝΔΑΚΕΣ-ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΡΟΜΩΝ: Εγιναν τελευταια καποια μπαζωματα σε χανδακες παραπλευρα των κατεστραμενων δρομων,αλλα χρειαζεται να εντοπιστουν ολα τα επικινδυνα σημεια και να επιχωματωθουν εστω προσωρινα,για να αποφυγουμε τυχον ατυχηματα,μεχρι να γινει η ολικη αποκατασταση των δρομων.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Απο το Νοεμ.2018 ειχε εγκριθει απο την περιφερεια, και με παρεμβασεις της Ομοσπονδιας,κονδυλι για ενισχυση των κτηνοτροφων με ζωοτροφες,που λογω των πυρκαγιων,δεν υπαρχει χορτοβοσκη,αλλα και στην αναδασωτεα περιοχη λογω πυρκαγιας απαγορευται η βοσκη,για μερικα χρονια,προκειμενου να μην καταστρεφεται η νεοβλαστηση. Ακομη ομως οπως μαθαινουμε δεν χορηγηθηκε η ενισχυση.
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
Με επιστολη μας εχουμε ζητησει απο το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ[ΕΚΕΦΕ],τον λεγομενο ‘’ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ’’,να κανει μετρησεις στην περιοχη μας,των γονιδιων της ατμοσφαιρας ,των υδατινων πορων και των θαλασσιων υδατων,για να αποδειχτει κατα ποσο εχουν επηρεαστει απο τις πυρκαγιες[οπως εγινε και στο ματι].αλλα ακομη δεν εχουμε ανταποκριση.Η ατμοσφαιρα γυρω μας λογω του καμενου δασους ειναι αποπνιχτικη και μερικοι μαλιστα συγκατοικοι μας,λογω αυτου του γεγονοτος με συστασεις γιατρων,εχουν μετακομισει απο την περιοχη μας
ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Περα απο τα βασικα παραπανω προβληματα που η Ομοσπονδια εκανε οτι παρεμβασεις μπορουσε,υπαρχουν και αλλες δραστηριοτητες,οχι ησσονος σημασιας, που δειχνουν το εργο και την προσφορα της Ομοσπονδιας και των Συλλογων στην περιοχη μας,οπως:

1] 28/10/18-Καταθεση στεφανου για την Εθνικη Επετειο,στην Πλατεια Ηρωων του Δημου[μια βδομαδα μετα που αναλαβαμε τη Διοικηση της Ομοσπονδιας.

2] 3 Νοεμ.18-Επιστολες προς Αντιπειφερεια και Δημο για αλλαγη του δρομολογιου των Μαθητων απο Κινεττα προς Μεγαρα και επιστροφη, λογω επικινδυνοτητας της ΠΕΟΑΚ, ωστε να γινεται απο την Εθνικη Οδο.Τελικα το δρομολογιο αλαξε και επιλυθηκε το προβλημα

3]11/11/18: Διοργανωση της πρωτης ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ των κατοικων και των Συλλογικων φορεων της κινεττας,οπου εκδοθηκε ΨΗΦΙΣΜΑ για τα προβληματα της
περιοχης ,το οποιο σταλθηκε,στο Γραφειο του Πρωθυπουργου,στα αρμοδια Υπουργεια,στα κομματα της Βουλης,στην Περιφερεια,στο Δασαρχειο,στο Δημο,στα ΜΜΕ.

4] 25 Νοεμ.2018,Ανοιγμα ιστοσελιδας της Ομοσπονδιας για προβολη των θεματων της Κινεττας,προωθηση Ηλεκτρονικου ψηφισματος και προβολη των προβληματων

5] 2 Δεκ.2018-Μεταφορα με Πουλμαν και παρακολουθηση Θεατρικης παραστασης,στο ‘’ΓΚΑΖΙ ΘΕΑΤΕΡ’’.απο την Κινηματογραφικη Λεσχη Κινεττας της Ομοσπονδιας.

6] 15-16 Δεκ.2018-Διοργανωση ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΖΑΡ,στην αιθουσα της Ομοσπονδιας

7] 20 Δεκ.2018-Αναρτηση τεσσαρων πανω της Ομοσπονδιας στην ΠΕΟΑΚ,με το συνθημα ‘’ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΤΤΑ:ΚΑΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ-ΑΝΤΙΠΛΗΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ-ΝΕΡΟ ‘’

8] 19 ΙΑΝ.2019-Συγκεντρωση Πυροπληκτων για ενημερωση τους,και συγκροτηση-συμπληρωση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ,που ειχε αποφασιστει απο το Δ.Σ.

9] 26 ΙΑΝ.2019-Διοργανωση εκδηλωσης,απο τη ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΙΝΕΤΤΑΣ της Ομοσπονδιας,με θεμα ‘’Θεατρο Σκιων-Καραγκιοζης’’

10] 3 Φεβρ.2019-Κοπη της πρωτοχρονιατικης πιττας και χορος της Ομοσπονδιας στο κεντρο ‘’Μαιστραλι΄’

11] 3 Μαρτιου 2019-Συγκεντρωση Πυροπληκτων για ενημερωση,με τα την συναντηση που εγινε με τον Αναπλ.Υπουργο περιβαλλοντος κ.Φαμελλο, ΕΠΙΣΗΣ την ιδια μερα:

12] 3 Μαρτιου 2019- Διοργανωση του πρωτου ‘’ΑΓΩΝΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ’’, στην παραλια της Κινεττας,απο την Ομοσπονδια, σε συνεργασια με την ‘’Ακαδημια αλειευτικων δραστηριοτητων Ελλαδας’’ ,οπου βραβευτηκαν απο την Ομοσπονδια ολοι οι συμμετεχοντες φορεις και οι Ερασιτεχνες ψαραδες-νεαροι ηλικιας 10-15 χρονων οι περισσοτεροι απο τους 30 συμμετασχοντες.Τα ψαρια μοιραστηκαν ΔΩΡΕΑΝ στους παροντες Πυροπληκτους .Επισης βραβευτηκε απο την Ομοσπονδια,ο γνωστος Διασωστης στο ματι ΠΑΝΑΓΙΟΤΗΣ ΡΑΜΦΟΣ,ο οποιος συμμετειχε στην εκδηλωση μας.
ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ειναι να καθιερωσουμε την ‘’ψαραδικη Κυριακη’’,ωστε να γινεται καθε χρονο,τους θερινους μηνες,με την συμμετοχη ,ερασιτεχνων ψαραδων απο αλλους συλλογους αλλα και ντοπιων εθελοντων ερασιτεχνων ψαραδων.

13] 16&17 Μαρτιου 2019-Διοργανωση ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ στην αιθουσα της Ομοσπονδιας,με θεμα: Δημιουργικη απασχοληση παιδιων’’ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ’’& Συμβουλευτικη Γονεων,στα πλαισια προγραμματος,της Περιφερειας Αττικης,απο τον Συλλογο Προστασιας και Αρωγης παιδιων με εγκαφαλικκες κακωσεις και ΑΜΕΑ Μεγαρων.

14] 25 Μαρ.2019-καταθεση στεφανου στην Επετειο της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ.

15] 23&24 Απριλιου,παραμονες ΠΑΣΧΑ,προγαμματισαμε ‘’Πασχαλινο Μπαζαρ’’.

16]Απο 3/5/2019,καθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ,προγαματισαμε να υπαρχει στο Ιατρειο ,εθελοντης ψυχολογος και κοινωνκη Λειτουργος,απο τον Συλλογο των ΑΜΕΑ Μεγαρων ,που θα δεχεται κατοπιν ραντεβου.

17] Καθε παρασκευη λειτουργει στην αιθουσα της Ομοσπονδιας η Κινηματογραφικη Λεσχη με προβολη αξιολογων ταινιων,ΔΩΡΕΑΝ.

Οφειλουμε να τονισουμε πως ολες οι παραπανω εκδηλωσεις εγιναν με την ακουραστη προσπαθεια της Αντ/δρου και Υπεθυνης των Πολιτιστικων Δραστηριοτητων της Ομοσπονδιας Μαργαριτας Πριφτη και της αξιζουν συχχαρητηρια γιαυτο,οπως και σε ολα τα μελη του Δ.Σ.που συνεβαλαν με οποιο τροπο μπορουσαν για την επιτυχια των εκδηλωσεων και ο καθενας στο τομεα δραστηριοτητας του,οπως εχουν καθοριστει,απο το πρωτο Δ.Σ.

Αγαπητοι Συμπολιτες,Φιλες και Φιλοι,τα προβληματα της Κινεττας ειναι πολλαπλα και οξυνθηκαν μετα την πυρκαγια και τις πλημμυρες.θα χρειαστει πολυς κοπος και χρονος,για να κανουμε την Κινεττα μια λειτουργικη πολη,γιατι λειπουν οι βασικες υποδομες.
Ομως δεν πρεπει να το βαζουμε κατω,πρεπει ολοι μαζι στο μετρο που μπορει ο καθενας μας να συμβαλουμε στην προσπαθεια και τον αγωνα για να καταστησουμε την περιοχη μας λειτουργικη πολη. ‘’Καμια προσπαθεια ,κανενας αγωνας δεν παει χαμενος,εκτος απο αυτον που δεν εγινε ποτε’’. Το Δ.Σ της Ομοσπονδιας μεσα σε ενα εξαμηνο,οπως ειδατε απο τον παραπανω συνοπτικο απολογισμο εκανε τοσες πολλες προσπαθειες και ενεργειες,που δεν εχουν γινει ποτε μεχρι σημερα,και μαλιστα σε τοσο λιγο χρονικο διαστημα.Βεβαια παλαιοτερα ειχαμε μεν τα διαχρονικα και μονιμα προβληματα,αλλα δεν ειχαμε τα πολλαπλα και συνθετα προβληματα που προεκυψαν μετα τις καταστροφικες πυρκαγιες και πλημμυρες.
Θα πρεπει να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ απο τους αρμοδιους της πολιτειας να κοιταζουν πλεον και λιγο ΔΥΤΙΚΑ,[και οχι μονον,προς τα ανατολικα και βορεια προαστεια της Αττικης].Να κοιταζουν και προς τα εδω, στο δυτικοτερο ακρο της Αττικης που βρισκεται η εγκατελλειμενη και παραμελημενη Κινεττα μας.Και αν αυτοι αλοιθωριζουν, θα πρεπει εμεις με την δραση μας και τον αγωνα μας να τους ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ,να ακουσουν την φωνη μας,να λυσουν τα προβληματα μας,που λυμναζουν εδω και πολλα χρονια.
Η Ομοσπονδια και οι συλλογοι ,δεν επιλυουν απο μονοι τους τα προβληματα,δεν εχουν τετοια δυνατοτητα,ουτε αρμοδιοτητες,αυτο που μπορουμε και πρεπει να κανουμε,ειναι να τα καταγραφουμε ,να τα προωθουμε στους αρμοδιους που εχουν την ευθυνη να παιρνουν αποφασεις για τα προβληματα.
Ειμαστε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ,διαθετουμε χρονο και μοχθο και εξοδα απο την τσεπη μας και αυτο θα πρεπει τουλαχιστον να αναγνωριζεται απο ολους σας,και ας σταματησουν καποιοι ανιδεοι και ασχετοι να διαδιδουν,’’οτι αυτοι που ειναι στην Ομοσπονδια και Συλλογους τα κονομανε’’
Χρειαζεται ομως ολοι μαζι,Ομοσπονδια,συλλογοι, κατοικοι,να συμμετεχουμε και στις εκδηλωσεις και στις οποιες δρασεις της Ομοσπονδιας,γιατι για τους κατοικους γινονται,και δεν τις κανουμε για τον εαυτο μας.Τα προβληματα που ειναι ΚΟΙΝΑ,που αφορουν ολους μας, ΜΟΝΟ ολοι μαζι ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορουμε να τα προωθησουμε.
Τελος,εν οψει και των εκλογων που εχουμε μπροστα μας στις 26 Μαιου 2019,οπου και στην περιοχη μας δημιουργειται ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ και θα εκλεξουμε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ , θα εχουμε και εναν ακομη Δημοτικο Θεσμο,πιο κοντα μας,να παλαιψουμε και μεσα απο την Κοινοτητα,για να προωθησουμε τα προβληματα.[ασχετα αν θα εχει πολλες η λιγες αρμοδιοτητες]. Παντως ειναι και αυτο ενα βημα,θα εχουμε την Κοινοτητα διπλα μας και δεν θα χρειαζεται να τρεχουμε στα Μεγαρα,για το οποιοδηποτε θεμα μας.
Ηταν ενα μονιμο αιτημα των κατοικων της Κινεττας,των συλλογων και της Ομοσπονδιας και ειναι μια επιτυχια και πρεπει να νοιωθουμε υπερηφανοι ολοι μας που το πετυχαμε,-γιατι δεν μας το χαρισε κανενας- και ιδιαιτεροι οσοι συμβαλλαμε να γινει αυτο το αιτημααπαιτηση,πραγματικοτητα.
Σαν ομοσπονδια ελπιζουμε και ευχομαστε να επικρατησει ηρεμο κλιμα στην περιοχη μας,να γινει πολιτισμικος διαλογος, με παραθεση θεσεων-αποψεων-προτασεων και επιχειρηματων,για αναδειξη των κοινων τοπικων προβληματων μας.
Με ΤΟΛΜΗ και ΕΝΟΤΗΤΑ,πανω στα ΚΟΙΝΑ ΤΟΠΙΚΑ προβληματα μας και με οποιας μορφης αγωνα και αν χρειαστει,ειμαστε αιξιοδοξοι για ενα ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ,για την κινεττα μας.
Πολυβιος Τσιρκας
Προεδρος Ομοσπονδιας Συλλογων Κινεττας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κτηματολογιο Μεγαρων Δικαιολογητικα

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ενημερωση για δασικα και οικιστικα προβληματα